You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Běh paměti národa


EDIT červenec 2024:
Devátý ročník Běhu pro Paměť národa přilákal rekordních 4087 běžců!

S posledním květnem skončil devátý ročník Běhu pro Paměť národa. Za všechny, kteří se nevzdali, běželo v průběhu měsíce 4 087 lidí. Na trať se vydali na 13 závodech po celé zemi, po vlastní trase doma i v zahraničí nebo v rámci Firemní či Školní výzvy. Své sportovní výkony běžci symbolicky věnovali těm, kdo je inspirují k vytrvalosti nebo jejichž příběhy chtěli připomenout.
Celkový výtěžek ze startovného překonal předešlé ročníky. Organizaci Post Bellum přinesl 1,9 milionu korun, které využije na natáčení příběhů pamětníků, vzdělávací programy, pomoc hrdinům a další aktivity.

Jsme nesmírně vděční a hrdí, že i tým Šestky mohl být součástí tohoto úžasného projektu. Firemní výzvu jsme vyhráli s celkově uběhnutými 1.720,152 km, ale ještě větší radost máme z toho, že jsme byli partnerem Školní výzvy. Tato iniciativa děti nejen přiměla k pohybu, ale také je seznámila s naší historií a jejími významnými osobnostmi. Děkujeme všem, kteří se zapojili, za jejich odhodlání a vášeň, která pomáhá uchovávat důležité příběhy pro budoucí generace.
Tak zase za rok!

----- 


Jsme nadšeni, že vám můžeme oznámit naši aktivní účast a podporu ve Školní výzvě Běhu pro Paměť národa!
OC Šestka se stalo hrdým partnerem této významné akce, která nejen propojuje dějepis a tělesnou výchovu, ale především dokumentuje a zachovává osudy pamětníků a podporuje všechny, kteří bojovali za svobodu.

Jak to funguje?
Školní výzva Běhu pro Paměť národa odstartovala a poběží od 16. do 31. května. Do této výzvy se zapojilo 61 škol z celé České republiky. Žáci, studentky, studenti, učitelé a učitelky se vydávají na trať, kde za každý uběhnutý kilometr věnujeme 1 Kč organizaci Paměť národa. Tato organizace dokumentuje osudy pamětníků, pomáhá jim, vzdělává děti i dospělé a vypráví příběhy 20. a 21. století.

Naše výzvy a cíle
Společně se školami máme ambiciózní cíle. Dokážeme oběhnout celou Českou republiku, což je 2 290 km? Nebo přeběhneme z jižního pólu na severní, což je 20 000 km? A co takhle oběhnout dokola celou zeměkouli, což je 40 075 km? Anebo dokonce doběhnout až na měsíc, což je neuvěřitelných 384 400 km? Cíle jsou vysoké, ale s vaší podporou a odhodláním jich můžeme dosáhnout!

Kdo se zapojil?
Tato výzva je určena školám, které se do ní přihlásily. Dosud se přihlásilo 61 škol. Každý žák, žákyně, student nebo studentka se mohou zapojit a podpořit je mohou i učitelé a další členové školního kolektivu. Všechny naběhané kilometry se sečtou do celkového výsledku za školu. Jedinou podmínkou je, že poběží – chůzi, jízdu na koloběžce nebo hodinu aerobiku do kilometrů započítat nemůžeme.

OC Šestka běží taky!
Na trať vyběhl i tým našich kolegů z OC Šestka a poctivě sbírá kilometry ve Firemní výzvě pro Paměť národa. Máme na srdci nejen podporu našich škol, ale také aktivní účast a sbírání kilometrů pro dobrou věc. Držte nám palce a přidejte se k nám – vyběhněte taky!

Je nám velkou ctí, že můžeme být součástí této významné akce a podporovat vzdělávání a dokumentaci důležitých historických příběhů. Věříme, že společně dosáhneme velkých cílů a přispějeme k uchování paměti národa pro budoucí generace. Běháme srdcem a pro dobrou věc.
Děkujeme za vaši podporu a těšíme se na všechny uběhnuté kilometry!
Vaše Šestka