You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Přijďte se na Dětský den zeptat na pěstounství


Na Dětský den si pro vás organizace Dobrá rodina, která podporuje všechny náhradní rodiče, připravila soutěže pro děti i možnost na infostánku získat informace o pěstounství a adopci.

„Všechny výzkumy ukazují, jak moc důležité pro dítě je, aby vyrůstalo ve stabilním, bezpečném prostředí rodiny. Přesto je v Čechách pořád několik tisíc dětí, které to štěstí nemají. Moc rádi vám na našem infostánku řekneme víc. Zároveň máme pro děti připravené soutěže i drobné odměny, aby je zjišťování zajímavých informací o rodině, a to nejen té náhradní, bavilo. Právě na Dětský den nám přijde velmi důležité poděkovat všem náhradním rodičům a zkusit namotivovat další zájemce, aby jejich řady rozšířili,“ říká Eva Suchardová, koordinátorka v Praze.


„Děti si mohou vyzkoušet zábavný kvíz, postavit věž Jenga a další aktivity, za které mohou získat i drobné ceny. Dospělým rádi zodpovíme otázky, které s náhradním rodičovstvím souvisí. Není potřeba, aby se hned každý stal náhradním rodičem, důležité pro nás je o pěstounství a adopci mluvit a vysvětlovat, jak moc potřeba tato služba ve společnosti je,“ dodává zástupkyně koordinátorky Nikola Havlíková.


Infostánek Dobré rodiny bude umístěn u výstavy Láska se nedělí, láska se násobí, kterou realizuje Magistrát hlavního města Prahy v rámci Dnů pěstounství.
Další informace najdete na webu Dny pěstounství 2024 - Praha - MHMP.