You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Klidný Valentýn na Šestce



Den svatého Valentýna (zkráceně Valentýn) se slaví každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi partnery. Je to den, kdy se tradičně darují dárky, květiny, cukrovinky a zamilované vzkazy.

Svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem“ v následujícím roce.

Legenda také říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. Svátek Lupercalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který je nyní 14. února slaven.

Tento svátek má nejsilnější tradici v anglosaských zemích. Našel si však svoji cestu i k nám.

 


Každý dárek z lásky potěší ...

Koho by totiž nepotěšil projev náklonnosti a lásky od svého milovaného?
A není větším darem než pocit, že jsme potěšili a udělali radost svým nejbližším..


Proto přijďte k nám! Máme pro vás tipy na dárky z OC Šestka, kterými vašemu protějšku na svátek zamilovaných zaručeně uděláte radost! Navíc mnohdy za výhodné ceny!

Různé milé pozornosti i stylové balení vám nabízí naše Balicí služba     

 


Pokud chcete vsadit na klasiku, darovat šperk je pro vás tou nejlepší volbou. Ten pravý pro svou partnerku jistě vyberete v Klenoty Aurum nebo prodejně Corial. Ani muži ale nemusí přijít zkrátka. A jak se říká, že šperkem muže jsou hodinky, tak právě v Corial pro svého partnera určitě vyberete ty pravé.

Ke svátku zamilovaných neodmyslitelně patří květiny. Klasickou rudou růží určitě nic nezkazíte, ale můžete také popustit uzdu fantazii. V Květiny Novák vám vyjdou vstříc a uvážou kytici přesně podle vašich představ.

 


Milovnice kosmetiky
zase ocení dárek ze Sephora, Yves Rocher nebo dm drogerie. Čekají tam na vás kosmetika a parfémy, mezi kterými vyberete dárek pro každého. Vsaďte tento rok na rtěnku v oblíbené barvě vaší milované nebo parfém a neuděláte krok vedle!

 

Pokud máte vaši partnerku, jak se říká, „v oku“ a víte, že nejvíc ze všeho ji potěší nový kousek prádélka, nesmíte minout obchody Intimissimi a Calzedonia!. Zde najdete široký výběr luxusního spodního prádla, župánků i punčoch všech stylů a barev.

Pro ty trpělivější je zde naše nejnovější nabídka sametových omalovánek italské značky COLORVELVET v AB Collection v 1.patře, kde si vyberete i z velké kolekce bižuterie z jejich vlastní dílny a další atraktivní šperky ze skla, ozdobené krystaly. 




Stále nevíte, co darovat svému muži k Valentýnu? Tenhle problém v Šestce snadno vyřešíte.

Dárkové vouchery do The Original Barber i fitcentra Gymstory zajistí "radost na druhou" – jemu jako dárek, vám potěšení z výsledku.

 

Hravé duše ocení dárek od Pecka Modelář a naopak to pravé vzrušení (nejen) ze hry získáte díky společenským hrám pro dva - k dostání v Pompo a Knihy Dobrovský.
A určitě nesmíte zapomenout na své mazlíčky! Hračku či pamlsek jim určitě vyberete v prodejně Super ZOO nebo Pet Center.



Pánové, na Valentýna je ten správný čas překvapit
svou drahou polovičku i kompletním servisem voňavé kávy s něčím sladkým nebo rovnou romantické večeře!
Že nevíte, jak na to? To je snadné – recepty najdete zde : https://www.albert.cz/recepty, nákup surovin zrealizujete snadno právě v našem Albertu, potřebné nádobí, formy, talíře, misky a dekorace pořídíte v Tescoma a Banquet a je skoro hotovo!



Přejeme krásné i sladké chvilky!

Máme vás rádi, 
vaše Šestka